Wil je beter leren wijn-proeven, maar geen zin in een cursus?

Wijnsociëteit Oosterhout

Vind je het leuk om met anderen wijn te proeven?

Wijnsociëteit Oosterhout is een niet-commerciële vereniging: sfeervolle educatie, dat wil zeggen: van elkaar leren, staat centraal.

Wijnsociëteit Oosterhout is opgericht door wijnproevers, wijnliefhebbers en enkele vinologen die graag regelmatig ontspannen met elkaar wijn proeven.  De Wijnsociëteit is bedoeld voor iedere nieuwsgierige wijnenthousiasteling die meer van wijn wil weten en op een gezellige manier steeds beter in staat is wijn te proeven.

Hiertoe organiseren we elke maand een proeverij op de tweede woensdag van de maand.
Daarnaast brengen we eens per jaar een bezoek aan een wijngaard of wijnhuis. Dit is een optionele activiteit en is ook opengesteld voor niet-leden

De maandelijkse bijeenkomsten/proeverijen hebben wisselende, specifieke thema’s, en worden georganiseerd door de leden zelf.  Beurtelings houden leden een inleiding over een wijnonderwerp, presenteren wijnen en leiden de proeverij.

Beginnende wijnliefhebbers leren veel door te luisteren, vragen te stellen, ervaringen uit te wisselen en natuurlijk veel te proeven. Leden met meer wijnkennis bekwamen zich in research, verdieping, presentaties geven en proeverijen leiden.
Op uitnodiging kunnen ook gastsprekers een proeverij verzorgen.

We streven naar ca. 20-25 aanwezigen per bijeenkomst.  Niet iedereen zal er iedere keer bij kunnen zijn en introducees zijn welkom. Om praktische redenen is het belangrijk dat zowel leden als gasten zich altijd voor de proeverijen aanmelden/afmelden.

De proeverijen vinden hier plaats:

La Cantina
Mathildastraat 21a
4901 HC Oosterhout

Wil je je aanmelden om een keer kennis te maken en "op proef" aan een proeverij deel te nemen?

Meld je dan hier aan

Wie wijn beter proeft, geniet meer.